Dátum publikovania:
Ako vyrobiť zmrzlinu

Foto: shutterstock.com

Ako vyrobiť zmrzlinu

Príprava domácej zmrzliny je prekvapivo jednoduchá. Receptov je mnoho a niektoré z nich vyžadujú použitie zmrzlinovača. My sme však pre vás pripravili univerzálnu verziu bez použitia zmrzlinového stroja. Zmrzlinový základ si potom môžete podľa želania doplniť rôznymi príchuťami. Tak poďme na to.

Najlepšie veci v živote sú sladké a krémové.

Pripravte si základné suroviny:

500 ml smotany na šľahanie (33% alebo viac)

400 ml kondenzovaného mlieka (sladené)

1 čajová lyžička vanilkového extraktu

Domáca zmzlina

Foto: shutterstock.com

Postup:

1. Vyšľahajte smotanu na šľahanie do tuhej konzistencie. Dbajte na to, aby ste ju neprešľahali, inak sa vám môže zmeniť na maslo. Ideálna konzistencia je pevná, no stále krémová.
2. Do vyšľahanej smotany jemne vmiešajte kondenzované mlieko. Miešajte pomaly, aby ste zachovali vzdušnosť vzniknutej hmoty.
3. Pridajte vanilkový extrakt a jemne premiešajte.
4. Zmes nalejte do uzatvárateľnej nádoby a vložte do mrazničky na minimálne 4 hodiny. Ak chcete jemnejšiu textúru, môžete počas mrazenia zmrzlinu niekoľkokrát premiešať.

Toto je základný recept na krémovú zmrzlinu bez použitia zmzlinovača, z ktorého sa môžete odraziť a experimentovať s rôznymi príchuťami a ingredienciami.

Pridať môžete aj rôzne sušienky, keksíky alebo kúsky čokolády.

|

Príchute podľa vašej chuti

Čokoládová zmrzlina
Do základnej zmesi pridajte navyše 100 g rozpustenej tmavej čokolády a 2 lyžice kakaového prášku.

Oriešková zmrzlina
Do základnej zmesi pridajte navyše 100 g nasekaných orieškov, ako sú vlašské orechy, mandle alebo lieskové orechy, a 2 lyžice orieškového masla.

Domáca oriešková zmrzlina

Foto: shutterstock.com

Ovocná zmrzlina
Do základnej zmesi pridajte navyše 200 g rozmixovaného ovocia, napríklad jahody, maliny. Na zvýraznenie chuti môžete pridať aj trochu citrónovej šťavy.

Karamelová zmrzlina
Do základnej zmesi pridajte navyše 100 ml karamelového sirupu a štipku soli. Zmzlinu môžete ozdobiť kúskami karamelu.

|

Nebojte sa experimentovať

Je len na vás, akú domácu zmrzlinu si vyrobíte. Nebojte sa experimentovať a vytvárať si vlastné kombinácie chutí. Prajeme vám veľa zábavy pri príprave a dobrú chuť.

Jana Beerová

Jana Beerová

redaktorka FAQ.sk

https://lemur.sk

0903 675 627

[email protected]

Majiteľka komunikačnej agentúry LEMUR, viac ako 20 rokov pôsobí v oblasti médií, marketingu a PR.